For lidt over et år siden kom det frem at at vi skulle bygge et slagtehus. Slagtehuset er nu ved at være en realitet. I begyndelsen af projektet fik vi en smule modvind i forbindelse med byggetilladelsen, hvilket betød at projektet måtte påbegyndes senere end forventet. Byggeriet fik sit første spadestik under folkemødet 2015, og har ellers taget fart siden.


I efteråret fik vi støbt gulv, og da projektet nu havde skredet i tidplanen, betød det at gulvet tog hele 7 uger om at tørre i det våde og kolde efterårsvejr. Det kom lidt som et chok for alle indvoldverede, at vi endnu en gang måtte udsætte færdiggørelsen af byggeriet.


Men NU rykker det! Der er blevet lagt et fint okkergult gulv, og Jørgen er ved at gøre klar til at støbe ude foran indgangen. Det næste der skal ske er, at vi får lukket de små åbninger der står tilbage på gavlen af bygningen, og begynder at montere alt det indvendige. Glideskinnerne til de slagtede dyr er kommet op, og skoldekaret bliver det næste der skal monteres.

Vi er nu så tæt på at være færdige at vi kan begynde at glæde os til at tage dialogen med diverse småproducenter. Desværre kommer vi ikke til at kunne slagte i år, som håbet, men i begyndelsen af det nye år vil vi byde velkommen til det nye slagtehus. Den endelig dato må vi vente lidt med. Men en ting kan vi love: Når der høres glædesråb og fest fra Østermarie, så ved i, at vi har slagtet det første dyr på Hallegaard.