Svensk juleskinke

Svensk juleskinke er en traditionel svensk skinke, som spises til jul. I Sverige tager man en hel skinke, piller nøglebenet ud, lægger skinken i en krydret salt-sukkerlage ca. 3 uger, hvorefter den steges i ovnen v. 130 gr. I ca. 5½ time. Skinken tages ud af ovnen og sværen skæres af. Ovnen skrues op på 220gr. Imens ovnen varmer op, smøres skinken ind i en blanding af sennep, rasp, brun farin og to æg.Når skorpen karamelliserer (efter ca. 20 minutter) er skinken færdig. Undervejs dyppes med stegfedt.

På Hallegård skærer vi skinken ud i yderlår, som lægges i en salt-sukkerlag og krydderier i ca.10 døgn. Skinken eftermodner og er herefter klar til at blive stegt i ovnen ved 130 gr. Da denne skinketype er mindre er stegtiden ca. 3 timer.  Derefter tages skinken ud af ovnen og sværen skæres af. Ovnen skrues op på 220gr. I mellemtiden smøres skinken ind i en blanding af sennep, rasp, brun farin og to æg. Når skorpen karamelliseres er skinken stegt færdig. Undervejs dyppes med stegfedt.